На 16 декември руските сили проведоха деветата си ракетна кампания срещу

...
На 16 декември руските сили проведоха деветата си ракетна кампания срещу
Коментари Харесай

ISW: Медведев умишлено подклажда страхове от ескалация между Запада и Русия

На 16 декември съветските сили организираха деветата си ракетна акция против сериозна украинска енергийна инфраструктура и направиха една от най-големите ракетни офанзиви против Киев до момента. Украинският главнокомандващ военачалник Валерий Залужни съобщи, че украинската противовъздушна защита е свалила 60 от 76 съветски ракети, от които 72 са били крилати ракети от вида Х-101, Калибър и Х-22 и четири управляеми ракети от Х-22. 59 и видове Kh-31P.

Киевската градска военна администрация заяви, че украинските сили са унищожили 37 от 40 ракети, ориентирани против Киев.

Това разяснява Институтът за проучване на войната (ISW) в дневния си бюлетин за хода на войната в Украйна.
 Шмигал преглежда последната съветска офанзива в Украйна като геноцид
Шмигал преглежда последната съветска офанзива в Украйна като геноцид

Днес съветските терористи обстреляха нашите енергийни инфраструктурни обекти за девети път, съобщи министър председателят

Украински публични лица оповестиха също, че съветските ракети са блъснали девет обекта на енергийната инфраструктура и някои жилищни здания в Житомирска, Киевска, Харковска, Днепропетровска и Запорожка области.

Украински военни означиха, че съветските сили са изстреляли множеството от своите ракети от Черно и Каспийско море и летище Енгелс в Саратовска област.

Руските сили евентуално ускоряват своите удари по Киев, с цел да разпалят публичното неодобрение в столицата, само че тези ракетни офанзиви надали ще пречупят волята на Украйна.

Руските удари не престават да бъдат забележителна опасност за украинските цивилни, само че не се усъвършенстват настъпателните интервенции в Украйна. Украинският държавен оператор на електропреносна система Ukrenergo съобщи, че възобновяване на електричеството може да се забави от ударите от 16 декември и разгласи изключително състояние, ориентирано към доставчиците на пазара на електрическа енергия.

Ukrenergo добави, че Обединената енергийна система на Украйна е  намалила повече от 50% от потреблението на сила .

Заместник-председателят на Съвета за национална сигурност на Русия Дмитрий Медведев направи неуместни мнения в поддръжка на настоящите осведомителни интервенции, които имат за цел да отслабят поддръжката на Запада за Украйна. Медведев разгласява на 16 декември лист на това, което той разказа като законни военни цели, който включва " въоръжените сили на други страни, които публично са влезнали във войната " в Украйна.
 Медведев: Зеленски не жали простаците от Европейски Съюз, желае да ги използа като жив щит
Медведев: Зеленски не жали простаците от Европейски Съюз, желае да ги използа като жив щит

Нямало задоволително украински военни, които да служат като пушечно месо

Медведев риторично се усъмни дали западната военна помощ за Украйна значи, че членовете на НАТО са влезнали във войната против Русия.  Той не съобщи категорично, че въоръжените сили на членовете на НАТО са законни военни цели, нито че декларира публична съветска позиция по отношение на законните цели във войната в Украйна.

Медведев евентуално е направил мненията в съгласуваност с съветските ракетни удари в опит да отслаби западната поддръжка за Украйна посредством подклаждане на страхове от ескалация сред Запада и Русия. Медведев и преди е правил целенасочени предизвикателни мнения в поддръжка на други осведомителни интервенции със същите цели.
 Нова ракетна офанзива в Украйна - какво знаем до тук? Обновена
Нова ракетна офанзива в Украйна - какво знаем до тук?

Половин Украйна е без ток, би трябвало повече време за възобновяване му

Миналата и сегашна подстрекателска изразителност на Медведев продължава да е в прорез с действителните позиции на Кремъл във връзка с войната в Украйна. Руските сили са и евентуално ще продължат да нападат западна военна техника, която украинските сили са разположили в Украйна, несъмнено, само че в този факт няма нищо изненадващо или удивително.
 Лукашенко врече Беларус във честност на Русия
Лукашенко врече Беларус във честност на Русия

Беларуският водач увери, че страната му в никакъв случай няма да стане зложелател на Москва

Руският президент Владимир Путин евентуално ще окаже напън върху беларуския си сътрудник Александър Лукашенко за отстъпки за руско-беларуската интеграция на идната среща на 19 декември в Минск - първата среща на Путин с Лукашенко в Минск от 2019 година Съобщава се, че Лукашенко и Путин ще обсъдят въпроси на руско-беларуската интеграция, неуточнени военни -политически въпроси и осъществяване на стратегиите на съюзната страна.

Съюзната страна е наднационално съглашение от 1997 година с оповестената цел федерална интеграция на Русия и Беларус в обща конструкция. Кремъл се стреми да употребява съюзната страна, с цел да откри съветски суверенитет (контрол) над Беларус.

Лукашенко към този момент слага осведомителни условия , с цел да отклони настояванията на Русия за интеграция, както е правил от десетилетия.

Лукашенко акцентира, че " никой с изключение на нас не ръководи Беларус " и че Беларус е подготвена да построява връзки с Русия, само че техните връзки " постоянно би трябвало да изхождат от предпоставката, че ние сме суверенна и самостоятелна страна. "   Не е ясно дали Путин ще успее да измъкне мечтаните отстъпки от Лукашенко. Досега Лукашенко значително се съпротивлява на засилените претенции на Русия за интеграция и отхвърля да ангажира беларуските сили да се причислят към съветската инвазия в Украйна.

Посещението на Путин в Минск може да значи, че Путин се пробва да сложи условия за новооценения най-опасен курс на деяние (MDCOA), за който ISW заяви на 15 декември: възобновена атака против Украйна - евентуално против Северна Украйна или Киев - през зимата на 2023 г. 

Руският министър на защитата Сергей Шойгу и беларуският министър на защитата Виктор Хренин подписаха неизяснен документ за по-нататъшно подсилване на двустранните връзки в региона на сигурността - евентуално в подтекста на руско-беларуската съюзна страна - и усилване на съветския напън върху Беларус за по-нататъшна поддръжка на съветската инвазия в Украйна, през Минск на 3 декември.

Предупредителната прогноза на MDCOA на ISW от 15 декември за евентуална съветска атака против Северна Украйна през зимата на 2023 година остава най-лошият сюжет в границите на прогнозния конус. В момента ISW прави оценка съветско навлизане в Украйна от Беларус като ниско, само че допустимо. Беларуските сили остават извънредно малко евентуално да нахлуят в Украйна без съветски ударни сили. Далеч не е ясно, че Лукашенко би заел беларуските сили да се бият в Украйна даже дружно с съветските войски. Все още няма индикации, че съветските сили образуват ударна група в Беларус.

Руските чиновници евентуално ще се борят да наемат спомагателни членове на договорна работа макар продължаващите старания и евентуално ще продължат да разчитат значително на наборен и мобилизиран личен състав. Украинският общоприет щаб заяви на 16 декември, че съветските сили не престават акциите за набиране на военнослужещи по контракт, изключително за заемане на длъжности в в миналото елитната 1-ва гвардейска танкова войска.

1-ва гвардейска танкова войска е мощно деградирала по време на войната и евентуално към този момент не може да действа в ролята на елитна ударна мощ, която в миналото е играла в съветската армия; всички маневрени елементи на 1-ва гвардейска танкова войска са понесли огромни загуби покрай Харков, Суми и източната част на Киевска област от февруари 2022 година

Руските мобилизирани сили в Украйна евентуално демонстрират нараснало предпочитание да се предадат на украинските сили , защото се сблъскват със зимно време без зимно съоръжение. Руското опозиционно издание Verstka заяви на 14 декември, че търсенията в съветската търсачка Yandex, свързани с предаване, са се нараснали фрапантно от средата на ноември.

Verstka заяви, че потребителите са търсили изречения, свързани с капитулация, повече от 121 000 пъти сред 14 ноември и 4 декември, интервал, който съответствува с отчетите за огромни съветски загуби и идването на спомагателен мобилизиран личен състав на фронтовите линии. За съпоставяне, Yandex записва към 19 000 търсения, свързани с предаване, от 24 октомври до 13 ноември.

Съобщава се, че управляващите в Санкт Петербург са отказали да разрешат погребението на членове на групата " Вагнер " в гробища, предопределени за съветски военнослужещи, наблягайки разликите в третирането на неофициалните военни формирования в Русия. Финансистът на " Вагнер " Евгений Пригожин разяснява абсурда с погребението, отбелязвайки, че умрелият военнослужещ от " Вагнер " Дмитрий Меншиков се е сражавал за родината си като доброволец в Донбас, до момента в който чиновници на Санкт Петербург " плахо " се крият в офисите си.

Председателят на комисията по защита на Държавната дума Андрей Картаполов също разяснява случая, като означи, че бойците на " Вагнер " са пълноправни участници в специфичната военна интервенция и прикани всеки, който разисква тази тематика, да се вразуми.

Изявлението на Картаполов може да отразява някои вътрешни тласъци в Кремъл за публично узаконяване на Вагнер, като се има поради, че съветското законодателство не разрешава частни военни компании в Русия.

Украински източници оповестиха на 16 декември, че съветските сили и окупационни чиновници не престават да завземат и пренасочват гражданска инфраструктура в поддръжка на съветските сили. Украинският център за опозиция заяви на 16 декември, че съветските окупационни чиновници в окупираната Донецка област са дали цялото комунално съоръжение и запаси на съветските военни, оставяйки цивилни без електричество и вода.

Украинският център за опозиция добави, че болница в Кремина, Луганска област, е минала напълно към лекуване единствено на ранени съветски военнослужещи и че многопрофилната градска болница № 15 в Луганск отхвърля да приема цивилни пациенти, планирайки изцяло да премине към военна болница до края от декември 2022 година

Подкрепяните от Русия длъжностни лица от Запорожка област оповестиха ограничения за унищожаване на украинското културно завещание на 16 декември. Ръководителят на окупационната администрация на Запорожка област Евгений Балицки съобщи на 16 декември, че съветските окупационни управляващи ще преименуват всички улици, алеи и паркове в окупираното Запорожие Област до края на годината. Балицки също по този начин съобщи, че подкрепяните от Русия управляващи в Запорожка област ще възстановят повече от 100 паметника, отдадени на " Великите герои " на Русия, които украинските управляващи отстраниха през 2014-2022 година

Съветникът на кмета на Мариупол Петро Андрюшенко съобщи на 16 декември, че съветските окупационни управляващи са провели диагностичен обзор в учебните заведения в Мариупол, с цел да преценяват до каква степен учениците в Мариупол са научили съветски език, история на Москва, общи знания за Русия и математика на съветски език език.

Руските окупационни управляващи не престават да ускоряват ограниченията за пречистване, с цел да отстраняват хипотетични политически дисиденти от окупираните територии. Украинското издание Graty заяви на 16 декември, че съветските окупационни управляващи наложително реалокират украински политически пандизчии от Крим в наказателни колонии в Русия.

Грейти означи, че съветските окупационни чиновници трансферират украински деятели и седем членове на придвижването " Кримска взаимност " в затвори в републиките Дагестан и Мордовия и областите Тамбов, Тула, Новгород, Рязан и Кострома.

Украинските партизани продължиха да подкопават съветската окупация, като помагаха на украинските сили да унищожат скъпи съветски цели. Украинският център за опозиция заяви на 16 декември, че украинските партизани са помогнали за поправяне на заобиколен огън (IDF) за заличаване на неуточнена съветска военна база в окупираната Луганска област, убивайки 20 съветски военнослужещи и унищожавайки осем единици съветска военна техника на 13 декември.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР